Ökológiai  lábnyom
magyar english

Bolygónkra szabott gazdaság
FőoldalKapcsolatMagunkrólHírekImpresszum és jogi tudnivalók
FőoldalÖkológiai lábnyomKarbon lábnyomHáttérPartnereinkKapcsolat
   

A KFKI Rendszerintegrációs Zrt. az első vállalat!

Magyarországon elsőként a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. számára végezte el a vállalati szintű ökológiai lábnyom kiszámítását a DANDELION Kft.

A DANDELION Kft. Magyarországon egyedülállónak számító, vállalati szintű ökológiai lábnyom számítási módszertant fejlesztett ki  a nemzetközi koordináló szervezet, a Global Footprint Network módszertana alapján.  Egy olyan újszerű informatikai alkalmazást valósítottak meg, amely a vállalati adatok összegyűjtése mellett a dolgozók bevonásával interaktív felmérést is magába foglal. A szoftver fejlesztésén különböző szakterületeket összefogó mérnökcsoport dolgozott (környezetmérnökök, energetikus, informatikus, közgazdász végzettséggel), hogy az elkészült fejlesztés korszerű, hiteles és a gazdasági döntéshozók számára valóban hasznos eszköz lehessen a fenntartható termelés és létesítménygazdálkodás területén.

A KFKI Rendszerintegrációs Zrt. ökológiai lábnyom számításának eredményeit és tapasztalatait többek között a Heti Válasz december 10.-i  száma is ismerteti.

A cikket az alábbi linken tekintheti meg: http://hetivalasz.hu/pr/nagy-labon-elunk-33725/

 
Ökológiai Túllövés Napja 2012. augusztus 22-én
A KFKI az első vállalat!
Ökológiai Túllövés Napja 2011. szeptember 27-én
WBCSD és az ökológiai lábnyom
Élő Bolygó Jelentés
Ökológiai túllövés
FőoldalKapcsolatMagunkrólHírekImpresszum és jogi tudnivalók
Ökológiai lábnyom